buscharoundtheworld.reismee.nl

De bootdagen zee!

8 Dagen op zee, een straf of luxe?

Mexico is uitgevallen bij onze megareis...

Hierdoor zitten we ' verplicht' 8 hele dagen op zee , zonder 1 voet aan land te zetten.

Oh mijn god was mijn eerste gedacht thuis.

Wat moeten we 8 dagen lang op een boot doen en hoe moeten we sanne entertainen?

Nou ,ik kan je zeggen , dat het echt geen straf is om op een cruise boot te zitten.

Alles is aan boord: De gym( inmiddels goed in gebruik door Herman, Eelco en mijzelf), de bioscoop, allerlei lezingen, karaokee, theater , de zwembaden ( er zijn er 3 in totaal) en voor sanne the Reef! Als dit nog niet genoeg is , dan heb je ook nog het fantastische plaatje van de zee met de zonsondergang en als we geluk hebben komen er geregeld scholen dolfijnen langs. Dus alleen al met het spotten met de verrekijker heb je bijna een dagtaak :)

Gisteren was er een kietelmomentje voor de passagiers : Een chocolade feestje in het Alexandra restaurant . Watervallen met chocolade, cake-jes, taartjes , marshmellow's noem maar op , het kan niet gek genoeg... Op en top decadent af en toe zelfs genant ,hoeveel al die mensen ( vr-) eten.... Want dit chocolade feest is om 15.30 . Het luxe ontbijt , lunch en high tea is dan al geweest. S' avonds kun je kiezen wat je wilt: Of je gaat naar het diner, wat 3 gangen heeft , of je eet boven op dek 12, wat absoluut mijn voorkeur heeft. Hier kun je casual eten en zelf opscheppen. We hoeven hier niet ons apenpakkie aan en kunnen zo uit het zwembad aan tafel rollen met je haar in de wind.

Nog steeds ben ik mezelf aan het knijpen , want het lijkt allemaal een droom.

Een kleine 3 weken zijn we op weg nu en het voelt alsof we al 2 maanden op reis zijn. Met de hele family zijn we enthousiast geworden over deze manier van reizen en vooral de tijd van het jaar.eelco en ik zijn nu al plannen aan het maken om volgend jaar wederom rond deze tijd van het jaar van kou weg te vluchten... we zitten in badkleding de hele tijd. San Fansisco blijkt ' koud ' te zijn, zo'n 12 graden. dus de winterkleding moet weer onder uit de kast vandaar gehaald worden. Na San Fransisco gaat het feest pas echt beginnen , want we horen alleen maar , dat het beste nog moet gaan komen. Hawaii etc schijnt fantastisch te zijn en Azie, Australie en New Zeeland niet te vergeten. Niet normaal om dit ook zo op te schrijven, want ik kan het niet vaak genoeg herhalen, het is als een droom om dit mee te mogen maken.

Gisteren hadden we ook weer een klein avontuur: er werd door Eelco een baby zeevogeltje ontdekt, verstopt achter een prullenbak aan dek. Het arme beestje zo klein als een golfballetje zat te rillen en helemaal apatisch. Wij als dierenvriend konden dit niet zomaar laten gebeuren, dus op zoek naar eten en drinken... Op dat moment werden dolfijnen gespot dus wij alle haast naar de achter kant van het schip en hierdoor was eelco zijn memorie kaart vergeten. Dus s' avonds weer naar hetzelfde punt met Sanne om de kaart te zoeken. Tot we het baby vogeltje helemaal in paniek tussen de automatische deuren zagen zitten. Sanne helemaal in paniek met tranen . Maar we hebben het kleine propje kunnen helpen en uit de benarde positie kunnen bevrijden! Eerst navraag gedaan in het cafe , hier hebben ze ons doorgestuurd naar de receptie. Het kleine beestje in mijn hand , afgedekt om stress te voorkomen en op naar dek 5. Hier kwam Dave , iemand van de onderhoud groep en hij heeft het vogeltje meegenomen naar dek 4.Sanne helemaal blij en ze liep alsof ze de wereld gered heeft. S' avonds aan tafel gelijk een tekening gemaakt voor Dave & de receptie , dus iedereen blij.... En zo blijven we bezig zullen we maar zeggen...

?

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!