buscharoundtheworld.reismee.nl

San Fransisco

San Fransisco:

S' Ochtends om 04.30u stonden Eelco en ik met alle apperatuur aan dek om het moment van San Fransisco mee te mogen maken: Onder de Golden Gate Bridge door met het cruise ship!

Wat een happening.... Het was nog donker ,maar zo gaaf om te zien. Je kent het van de streets off San Fransisco en andere TV serie's en films en nu ben je er gewoon zelf! Alcatraz vaar je voorbij en net voor je in de haven aan gaat meren pik je nog even Pier 39 mee , hier liggen alle zeeleeuwen en zeehonden. Je ziet ze niet ,maar je kunt er niet omheen! Wat een lawaai....

USA is niet het makkelijkste land om van boord te kunnen . De immigratiedienst komt aan boord en iedereen wordt persoonlijk gecontroleerd. Dit heeft tot 11.00u geduurd. Iedereen staat te wachten om van boord te kunnen. De oudjes op dek 5 en de kwiekere onder ons werden naar dek 4 gestuurd. Op naar San Fransisco !

Het allereerste wat we aan land zagen was een look a like van Proxy , het hondje van Ria voor diegene , die Proxy niet kennen. Helaas is Proxy er niet meer... Dat hakte er wel eventjes in. Proxy reist mee met ons!

Op naar de spots van San Fransisco, want pier 39 ligt een paar honderd meter van onze havenplek vandaan.... Zo luxe , want je komt aan land en je bent al zo centraal.

Op naar de zeehonden, want dat is natuurlijk super om deze beesten vrij te zien leven . De amerikanen zorgen goed voor deze beesten, want het is een enorme toeristen spot!

Er zijn er zoveel, niet normaal. de hele dag liggen ze en zijn ze bezig om elkaar van de vlotten af te gooien om een beter plekje te bemachtigen. En een lawaai( en stank:)...

Op naar het bakkie koffie & de befaamde cable tram's , want deze hebben we nog niet gevonden. Na het beloofde bakkie koffie op naar de cable tram , op naar het echte San Fransisco! Echt te gek , die cable tram! Absoluut een must als je ooit de luxe hebt, zoals ons om te doen. Je gaat de straten door , zoals we ze kennen van TV , de hoge smalle straten met de typerende gebouwen! Want de stijl van de huizen is zo mooi hier... Op naar de city ... Hier hebben we lekker rondgelopen / geslenterd, want eelco moest nieuwe shirts scoren, want hij is naargenoeg alles vergeten te pakken ! Om 16.00u hadden we weer met Herman , Ria & Sanne afgesproken, want we hadden het rijk voor ons alleen....

Met de cable tram terug richting China town, want die heb je ook in San Fransico.

Een klein, best wel ranzig tentje gevonden en hier hebben Sanne , Herman & ik heerlijk gegeten, Ria & Eelco hebben minder genoten van hun maaltijd :)

S' avonds laat terug richting de boot.. Sanne gesloopt , want die kleine banjert heel wat km af met ons en ze geniet van alles net als wij gelukkig!

Day 2:

Een vroege start voor mij, want het is niet alleen vakantie. Om 06.30u op naar Mc Donnalds: WIFI! Aan het werk, want er moeten betalingen gedaan worden en ik wilde skypen met mijn moeder, die deze dag jarig is ! Gelukkig heb ik de dag daarvoor nog kort met mams geskypt , want moeders was een dagje uit en hierdoor niet bereikbaar met skype... Alsnog van harte namens ons allemaal! De verbinding met internet is echt waardeloos aan boord... Of er zijn teveel gebruikers of je hebt internet en dan wordt je er weer uit geknikkerd... Dus niet echt prettig en het kost nog kapitalen ook nog. Morgen vroeg bereiken we Hawaii , dus op naar Mc Donalds! Want daar kunnen we gratis internetten en de verbinding is turbo!

Maar goed , day 2:

Op naar Alcatraz. We hebben met z'n 5-en en nog een paar nederlanders een excursie geboekt. Met de boot naar Alcatraz en daarna nog met een bus over de Golden Gate bridge naar Sau Salito , een dorpje voor de echte succesvolle san fransiconaren , een huis hier kost rond de 5 miljoen... een eenvoudig appartement kost vanaf 1 miljoen...

Alcatraz , midden op een eilandje de gevangenis... Heel appart om mee te maken, want je kent natuurlijk de films enzo , maar dan sta je er zelf midden in. Wel een must om te doen naar mijn mening, maar 2 uur was lang genoeg voor mij. Met een headset in het nederlands werden de verhalen verteld over de criminelen en over de geschiedenis , want het is ook een tijdje een militaire gevangenis geweest. Al met al Sanne vond het erg indrukwekkend en de rest van de family ook, dus een geslaagde ochtend ! Op naar Sau Salito , het rijkeluis dorp. We hadden precies 1 uur om iets te eten en diegene , die er niet zouden zijn moesten met de ferry terug naar de haven...

Heel appart, want de golden gate bridge zat helemaal dicht met de mist. Zodra we de brug over waren was de mist opgeklaard ... Geen wonder , dat de huizen prijs zo duur is hier :)

Persoonlijk had ik hier helemaal niets mee , het leek allemaal net iets te gladjes, de natuur op de weg daarheen daarentegen was / is subliem. De hoge bergen, de kust lijn , de herten...

Terug naar San fransisco. Onze gids een oude nicht van 50 + nam ons nog even mee de stad in om ook daar de luxere huizen te showen: 30 miljoen dollar,midden in de stad ... Alles is mega groot .. Na afloop van de toer toch nog maar 1 keer naar pier 39 en langs de vistentjes, waar de levende krabben liggen te wachten om geconsumeerd te worden. Blij dat we dit voorbij hebben laten gaan... Toch nog even de souveniers winkeltjes af struinen om ook van San Fransisco een magneetje te scoren , want van ieder land hebben we er 1 bemachtigd. Waar ze thuis komen te hangen is nog de vraag, want ik vrees dat de koelkast te klein is voor deze buit.... 27 magneetjes in totaal :)

Op naar hawaii! Nog 1 dagje varen en dan gaan we naar Honalulou & de dag erna naar Hilo. De langste zeedagen zijn nu voorlopig voorbij, want we gaan nu ongeveer om de dag aanmeren in een nieuw land. Morgen hebben we tickets voor de hop on & off bus, dan kun je zelf bepalen waar je naartoe wilt gaan in wakiki . Tevens gaan we proberen om naar de noord kant van Honalulou te gaan, want daar heb je de mega grote golven van 10 meter, waar vele surfwedstrijden gehouden worden, dit wil ik meemaken! Tevens is daar vlakbij een strand voor de reuzenschilpadden , die godzijdank beschermd worden... Dus het beloofd heel wat. Ik kijk ernaar uit om mijn voeten aan land te zetten, want na de vele zeedagen met matig weer, ben je de mensen aan boord wel zat. ondanks mijn yoga , wat ik nog steeds trouw volg! De avonden zijn saai , iedere keer gaan we met goede moed op weg naar de aangegeven feestjes, maar er is niets te beleven met de bejaarden aan boord.

Reacties

Reacties

Mark & Grietje

Straks begint de finale pipeline pro op Hawaï!
Als jullie daar nu zijn, moet je even zwaaien! Wij kijken op internet. Mark in ieder geval :-)
Veel plezier. Leuk om jullie verhalen nog steeds te blijven volgen. X

Gusta

weer een prachtig verslag, alsof we erbij zijn. sanne wat een mooie foto met de cops:) Was je ondeugend geweest en hebben ze jou opgepakt???:) De pet staat je prachtig! liefs van oma en groetjes voor allemaal

Marije

Wat geweldig dat jullie zo genieten. Het is zo fijn om een gedetailleerd beeld te krijgen van jullie bezienswaardigheden. Lijkt mij een leuke stad, San Fransisco. Ben zo benieuwd hoe jullie Hawai hebben ervaren. Heerlijk, lekker de komende tijd genieten van de landdagen! xxx van ons

Olga en Gerard

Elke dag kijken we even of we weer van jullie belevenissen kunnen genieten. Heeft de laatste keer inderdaad lang geduurd voordat we weer "bijgepraat"werden. Fijn om te lezen dat jullie zo genieten met elkaar en van de omgeving. Kan iemand mailen hoe we de foto's van Eelco kunnen bekijken via Flickr? We zouden die ook zo graag eens willen zien en het lukt ons niet......Tot heel gauw hopelijk.

Pascale

Hey marije,

Gefeliciteerd met jullie meisje ! Echt te gek , dat jullie een grietje krijgen...
ook namens Eelco & Sanne., want zij zijn allebij blij dat het een meisje wordt. Vooral Sanne : Kan ze haar haartjes mooi maken enzo :)
Hier gaat alles echt helemaal te gek! Wat een super manier om te reizen. Met je ouders is het ook super, dus alleen maar goede berichten vanaf hier. Balen, dat het zo koud is in nederland GNIFFEL GNIFFEL ...
Flicker kun je vinden via Eelco Busch volgens mij?! Anders moet je hem even een mailtje sturen: coco.production@gmail.com , zoals je weet is onze communicatie niet altijd even strak en anders vergeet ik het :)

Dikke kus van ons !

Eelco & Pascale

YES we did it !! We waren erbij vanuit Purmerend!
Hoe gaaf om te zien die mega golven en wat een mazzel , dat we er precies die dag waren... een hele ervaring . Sanne heeft ook gesurfd en eelco natuurlijk ook.. In Hawaii hebben ze pas echte golven, maar de golven aan de noordkant zijn zelfs voor Eelco echt te heftig ! Alsof er treinen voorbij komen denderen... We zijn blij dat we dit mee hebben mogen maken ! het is fantastisch! Bij thuiskomst echt een avondje met een goede rose alle foto's bekijken ,want wat een "wereldse ervaring " :)

ALOHA !!!!

Eelco & Pascale

Hey mams,

Fijn, dat je alles zo goed volgt! daarom probeer ik bij te blijven, want eht internetten is zo waardeloos hier! Vandaag om 04.00u op gestaan om sneller internet te hebben , als ik het overdag moet doen, dan durut het uren. Nu ook en wederom werkt skype weer niet aan boord. Wilde je zo graag ff horen. Ik ga mijn best doen in Apia , maar ik vrees dat er daar geen WIFI is , omdat het zo'n arm land is. Maar laptopje gaat mee in plasitc tas ( ivm regenwoud, dus kans op buien is extreem groot ! )... Sanne heeft het zo enrom naar haar zin! Had haar gisteren nog gevraagd of ze naar huis wilde, maar ze wilt nog wel een paar maanden aan boord blijven :) Ze begint echt goed engels te spreken en iedereen kent ionze diva :) Hello Sanne , how are you??? Fine thank you ,zegt ze dan.... Ik ben beroemd mamma ... Yeah right Sanne , dream on HAHAHAHA Geef je Guusje een hele dikke pakkerd van ons ! sanne praat vaak over de paarden met de mensen hier, want ze rijdt paard met haar nicht :)

Dikke kus van ons !

Gusta

Wat geweldig om dit alles te lezen. Ik hoor Sanne al Engels poekelen, we hebben dus goed geoefend:) Guusje heb ik afgelopen week verhuisd en ma weer, dan gaat haar stage periode beginnen. Dus Sanne, als je weer terug bent mag je misschien eens mee naar deze stal en op een paard rijden, allemaal grote paarden! Hoop dat het skypen snel lukt leuk om jullie weer eens te horen:) veel plezier op Apia en dikke kus van ons!

Eelco & Pascale

Succes met de verhuizing ! Freedom :)
Ga Sanne het doorgeven... Dikke ksu van ons en zodra we weer kunnen skypen ben je de eerste !

X voor jou mams & Guusje

Gusta

heePasje je bent online probeer nu skype aan te zetten?

Eelco & Pascale

Hoi mam,

Skype werkt niet vanaf boord... ellende
Dus kan niet...
heb alles al geprobeerd, maar we moeten echt wachten tot we weer bij een MC Donnald zijn helaas...

X

Eelco & Pascale

Hey mam,

Skypen kan niet vanaf boord... We moeten echt wachten tot we aan land zijn helaas...
Lang leve MC Donnalds, gratis en turbo verbinding !

X Pas

Gusta

jammer....maar dit is ook leuk:) meteen een reactie! internet is wel aan boord? Fijne dat jullie het zo fijn hebben, geniet van dit alles:)

Marije

Mis jullie!!!! (nice ;-) )
Wat lijkt het mij gaaf in hawai. Prachtige natuur. Op naar de volgende avonturen.
Meisje in de buik geeft een kusje terug. Ze is een wilde dus mag Sanne haar mooi temmen.
Ben trots op Sanne dat ze de golven in is gedoken, zeg dat maar! xxxx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!